svētdiena, 2019. gada 28. jūlijs

Jūlija piezīmes' 2019

Ir dienas, kas risinās mierīgāk, ierastāk, un tad tādas, kad notiek vairāk, interesantāk. Katrā no veidiem skaistums. Patīk tas pirmais, jo tad esmu vairāk pati, nesteidzīgāk, lēnāk, vienatnīgāk, kas man piemēroti atpūtai un atslābumam. Noteikti nejaudāju daudz, ne biežumā, ne pārsvarā. Vien reizēm un epizodiski. Tas otrais savukārt man daudz māca. To, cik dažādi var būt, cik aizrautīgi un kādās dzīves atzīšanas, svinēšanas sajūtās iespējams būt, baudot sarunas, mielastu un jūru. Paldies! Sirsnīgi.




Otrs notikums, ko pieredzēju - sadarbība. Iepriekš šādas iedrīkstēšanās sevī nemanīju un arī tagad tas mazliet mulsi. Tomēr, tikpat prieks, jo gardi un veselīgi. Tie ir dabiskajam tuvi produkti, ko var lūkot un iegādāt https://www.bcitrus.lv/. Vēl neesmu radusi laiku un nodošanos recepšu īstenošanai, taču padomā sastāvdaļas pievienot mājās gatavotai variācijai par saldējumu (sablenderēts banāns, varbūt klāt kokosriekstu piens, medus, kāds no sīrupiem un pat gabaliņi no saldajiem sukāžu veidiem). Ļoti patīkamas garšas kopumā un uzrunā tieši ar to, ka nav pārlieku saldi, ir skābens akcents. Tāpat saredzu variācijas par augļu salātu tēmu. Katrā ziņā, arī šeit ir paldies vārdi "Baltic citrus" vai "Dabas auglim" iekš Facebook - https://www.facebook.com/dabasauglis/.




Noslēgumā par grāmatu. Kšerstina Ēkmane "Suns mežā pie ūdeņiem". Neliels, nesen izdots vēstījums, nedaudzās lappusēs. Bet, ja var vilkt paralēles ar meditēšanu, kā piemēram, - mazgājot traukus, pastaigājoties, tad šī nelielā grāmatiņa bez asiem, ātriem pavērsieniem, bet ar brīnumainiem mirklīgiem dabas aprakstiem ir kā grāmatmeditācija. Kā teksta epizodes sajūtām, emocijām, pārdomām un arī mierinājumam. "Valnis vējā šalc, un zāles vārpas mirdz, kad ezera vējš ķemmē un dala tās. Bērzu lapotnes mazie spogulīši arī mirdz."(53.lpp.) Un ieteicama ikvienam suņmīlim, dzīvniektuvam draugam. Par mazītiņu kucēntiņu, kas nomaldās un izdzīvo skarbumā, bet paliek arvien ar cerību. Iekš foto draudzenes no Anglijas dāvātā krūzīte un mūsmāju "suns mazpilsētā pie mežāja".


Nav komentāru: