svētdiena, 2019. gada 29. decembris

Iedvesmojošais 2019.gads

Pieņemšana (pēc iespējām)

Novērtēju, esmu priecīga, pateicīga 2019.gadam un kopumā dzīvei, ka ir pieņemšanas iespējamība, mēģinu sniegt arī no sevis, reizēm pateikt labu vārdu apkārtējiem. Jo tas gluži vienkārši ir atvieglojoši. Ļauties būt tādiem, kādi esam, pabaudīt dzīvi, reizēm arī skumt. Jo kāda lielāka jēga apspriest citus, komentēt, ja tas netiek jautāts, ja tas nepalīdz. Tā vietā dažkārt var dzīvot "uz pilnāku krūti" savu dzīvi, ja ir vēlme. Ne tāpēc, ka egocentriskums priekšplānā un apsveicams, bet tas ir tas, par ko vissaturīgāk iespējams uzņemties atbildību - par pašu izvēlēm. Saskarsmes ietvaros neizslēdzot ieklausīšanos citos, prieku, līdzpārdzīvojumu. Taču pieņemšana ļauj, galu galā, pieņemt arī sevi, to, ka ir savureiz robežas, cik daudz kaut ko iespēt, uzņemties vai akceptēt, un neiestājas "pasaules gals" pie kaut kā nevarēšanas, vienkārši Tu esi cilvēks, es esmu cilvēks, un varam mazliet vieglāk visu šo "padarīšanu" uzņemt.

Radošums

Ir vairāki burvīgi, skaisti, talantīgi, forši cilvēki, ko man bijis "kaifs" sastapt, iepazīt vairāk vai mazliet, jo nav obligāti kaut kam būt daudz. Un šo "tostu dzīvei" saku ar prieku, "lietoju iedvesmotājus" - paskatos, baudu, cik dažādas lietas dažādiem cilvēkiem padodas. Tas nav vienmēr viegli, nedz arī visā perfekti, neizslēdzot nianses, dzīves un radošuma stāstiem ir slāņi, bet pamatā, kāpēc gan nepabaudīt citu talantus, veikumu, nepapriecāties, nepasajūsmināties.  
Superīgie, radošie, pazīstamie - jūs burvīgi, paldies, ka esat!

Vienkāršība

Savā dzīvē mēdzu pateikties par vienkāršībā labo, un tāpat mēdzu dažkārt sajusties vienkāršībā apmierinātāka. Reizēm tas nav tā ļoti domājoši un vienmēr dziļi. Ir savi, varbūt kādā niansē, mazliet degradēšanās momenti (paklausos folk un popmūziku, paskatos pa seriālam). Vienlaikus, ikdienā, salīdzinoši ar dažiem senākiem dzīves gadiem, sajūtos varbūt apzinātāk, drošāk veikusi izvēles. Pateicos, ka jaunajā, 2019.gadā uzsāktajā, darba vietā varu strādāt sev piemērotāk - pietiekamā vienatnē, pašas ritmā, atsevišķā darba telpā.
Un ļoti pateicos ģimenei par sapratni, par būšanu kopā bez uzstādījumiem, bez obligāti "pareizā" modeļa, vienkāršībā, sirsnībā.  Neperfekti, neideāli, ar dažādu gadījumu "piemaisījumu", arī visādām neomām, nogurumiem dažkārt, bet tieši šī pieredze, ko gūstam kopā, vienmēr paliks kā ļoti nozīmīgs ceļš.  Mīļie vistuvākie - jūs visvislabākie!

Šeit neliels 2019.gada TOPS:
Nr.1 Ļoti gaidīta grāmata
Inga Pizāne "Siena, ko nosiltināt"
Nesen dienasgaismu ieraudzījis izdevums, dzejas vārdos un mākslinieciskajā noformējumā skaista, rosinoša, saviļņojoša grāmata. Inga raksta tā, kā man vienmēr ir gribējies lasīt, tā, kā nav par daudz, nav par skarbu, ir trāpīgi, sajūtas un pārdomas raisoši, sirsnībā sajūtami.

Nr.1 Prieks par draudzeni
Ievas skaistie, talantīgie šūšanas darbi, gaumīgi izvēlētas krāsas un materiāli -
Etsy "In Love With Trees", KLIK šeit. Vienmēr ticīgi raugos tajā, par ko cilvēks iedegas, un patīkami redzēt rezultātu. Tas neuzliek rāmjus, bet ir dikti forši un mīlīgi. 

Nr.1 Filma
Alise Zariņa "Blakus" [IMDB]
Komēdija, romantika, pārdomas. Skanīgi, jestri, humorīgi dialogi, skaņu celiņš - piemēram, mazs, labs Youtube gabals, īsfragments no filmas (pasmaidīju) - KLIK šeit.

Nr.1 Mūzika
The Yearning - Youtube, KLIK šeit.
Tulkojumā, šķiet - ilgas. Uzrunā kopējā noskaņa. Piemēram, dažas patikušās dziesmas: "The Moment Your Heart Would Say Goodbye", "When I Lost You", "Do You Remember?", "Learn to Love".

Nr.1 Seriāls
"Mum" [IMDB]
Komēdija, vairāku paaudžu attiecību ironiska ilustrācija (stāsta centrālās personas - māte, viņas dēls ar draudzeni, mātes draugi), vietām pārspīlējumi, lai paspilgtinātu, taču mani savaldzināja kopš pirmajām sērijām. Tur nav viennozīmīgais skaistums vai tāds kā visuvarošais darbīgums un veiksmīgums. Nianses. Introversija. Un sirsnība nojaušamā veidā caur ikdienišķo, komisko.
Sievietes, mātes stāsts par to, ka dzīve turpinās, viņa kā cilvēks, sieviete turpinās.
"I’m very single-minded, but I hope not in an arrogant way. I’m just incredibly self-sufficient" (citāts no The Guardian intervijas ar galvenās lomas atveidotāju Lesley Manville, KLIK šeit).

Un daži 2019.gada atslēgvārdi, tagi, mirkļbirkas (no dienasgrāmatas):
  • novienkāršojos
  • pamainu scenārijus
  • mūzikas mapes telefonā
  • dejoju mežā, staidzinot suni
  • kakao ar mandarīniem
  • pasmaidu
  • apsveicu sevi, ka reizēm paklusēju
  • atzīstu, kā lietas ir
  • esmu drosmīgāk 
  • laimīga
  • paldies


Nav komentāru: